E-bike accu

De Maxwell Cambrai en Roubaix e-bikes zijn uitgerust met hetzelfde type accu, een Phylion met een capaciteit van 481 Wh (13Ah x 36V). Hiermee kan uw Maxwell elektrische fiets, al naar gelang de omstandigheden, tot wel 120 kilometer rijden.

De adviesprijs van een vervangende accu is € 399,-

U kunt de accu wel 600x opladen, maar hoe vaker de accu vaker is opgeladen, hoe minder de accu zal presteren. Dit is natuurlijke veroudering. Wanneer u onderstaande tips ter harte neemt en de stappen in de handleiding goed opvolgt zal de accu zo lang mogelijk zo goed mogelijk meegaan.

TIPS om de levensduur van de accu te verlengen:

Laadt de batterij de eerste 3 keer nadat u de fiets heeft aangeschaft en er mee heeft gereden volledig op door de lader 24 uur aangesloten te houden. Dit zal de levensduur van de accu verlengen.
Maar let op! Houdt de accu na de eerste 3 keer NIET veel LANGER dan 24 uur aan de lader. Langer laden zal de levensduur van de accu verkorten!

Het is niet nodig om uw accu volledig leeg te rijden voor deze bijgeladen kan worden, de accu kan altijd worden bijgeladen. De accu heeft een aanzienlijk langere levensduur als deze niet voortdurend helemaal leeg gereden wordt! Maar voor een juiste weergave van de resterende accucapaciteit op uw display is het aan te raden om uw accu af en toe wel helemaal leeg te rijden.

Wanneer u de accu niet gebruikt, bergt u dan de accu op in een omgeving met een temperatuur die hoger is dan 5°C. Haal de accu bij voorkeur uit de fiets. Wanneer u de accu enkele maanden niet gebruikt raden we aan de accu toch om de 6 weken op te laden, om te voorkomen dat ze helemaal leeg loopt.

Wij raden u aan om de accu op te laden in een omgeving met een temperatuur van ten minste 5°C.

Houdt er rekening mee dat de accu minder presteert bij koude omstandigheden. Kunt u in de zomer moeiteloos 80 kilometer rijden met de accu, dan kan dat bij vrieskou maar zo slechts 60 kilometer zijn!

Oudere modellen Hollandia e-bikes hebben mogelijk een ander type accu. Wanneer u hiervoor een nieuwe accu nodig heeft raden we u aan contact op te nemen met Fiets Service Nederland. Gebruik altijd en alleen de door de fabrikant meegeleverde oplader om uw accu op te laden! Het gebruik van een niet-originele oplader kan tot gevaarlijke situaties, waaronder brand en explosie van de accu leiden! Lever een oude accu in bij een milieupunt in uw gemeente.